П`ятниця, 19.04.2024, 13:04
Вітаю Вас Гість | RSS

ВІДДІЛ ОСВІТИ НОВООДЕСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

">

Головна » 2014 » Жовтень » 16

9 жовтня в Міністерстві освіти і науки України за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського та директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука відбулася прес-конференція щодо особливостей державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році.
Під час прес-конференції Павло Полянський зауважив, що цього навчального року МОН та УЦОЯО створюють єдині тести для оцінювання знань випускників лише з української мови; складання ж іспитів розпочнеться вже з квітня. 
Заступник Міністра нагадав, що у 2015 році в старшій школі передбачаються іспити з української мови (у поєднанні з ЗНО), математики чи історії України та третього предмета за вибором учня. Окрім того, ДПА вперше проходитиме не за збірниками, а винятково за завданнями, які розроблятимуть школи.
Павло Полянський наголосив, що державна підсумкова атестація як оцінювання зн ... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: bogdanova | Дата: 16.10.2014

З метою реалізації військово-патріотичного виховання молоді та забезпечення єдності виховання, розвитку і психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни, формування у неї патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку  Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді з 10 по 12 жовтня 2014 року проведено ІІ етап гри «Сокіл» («Джура»).
Учасники заходу упродовж трьох днів демонстрували свої козацькі якості: мужність, сміливість, рішучість, відвагу, стійкість, наполегливість, дисциплінованість та ініціативність. Програмою було передбачено проведення конкурсів:
- «Візитівка рою»;
- «Відун» (вікторина за зразком брейн-рингу з історії України, зокрема з історії Збройних Сил України та історії козацтва);
- «Впоряд» (пока ... Читати далі »

Переглядів: 840 | Додав: bogdanova | Дата: 16.10.2014

14 жовтня на базі відділу освіти проведено засідання Школи молодого керівника. 
На засіданні  Богданова О.О., Омеленчук Л.Ф., методисти РМК, познайомили присутніх з  педагогічним аналізом уроків в управлінській діяльності керівника школи. 
Погоріла О.Г., голова районної організації профспілки педагогічних працівників, розповіла про співпрацю адміністрації ЗНЗ з профспілковими комітетами. З питанням ведення фінансової  документації  в ЗНЗ виступила Сенченко О.В., головний бухгалтер ЦБ.
У практичній частині Аніщенко Л.М., директор Новоодеської ЗОШ №2, познайомила молодих керівників з веденням шкільної документації керівника закладу та методикою проведення управлінських заходів.

... Читати далі »

Переглядів: 668 | Додав: bogdanova | Дата: 16.10.2014

На  базі відділу освіти продовжено  роботу Школи молодих  учителів. З метою розвитку професійних компетентностей  педагогів 13 жовтня 2014 року відбулося засідання Школи молодого учителя, на яку були запрошені вчителі, які працюють перший рік.
На засіданні розглядалися питання: особливості організації, структуру та форми методичної роботи в районі з педагогами, ознайомлено з нормативною базою вчителя-предметника, організацією самоосвітньої діяльності педагогів та вимогами до сучасного уроку,  планування роботи   в навчальному закладі.
На базах Новоодеської гуманітарної гімназії, Новоодеських ЗОШ №1,2,3 та Новопетрівської ЗОШ молоді вчителі  відвідали уроки світової літератури (Тертичної С.А.), фізичної культури (Андреєва В.А.), математики (4 клас) (Паіку О.В.), української мови та літератури (Потапенко Л.М.), біології (Рибакової Л.З.), музики (Борян Т.В.) та  іс ... Читати далі »

Переглядів: 738 | Додав: bogdanova | Дата: 16.10.2014

09.10.2014 р.   у приміщенні  відділу освіти  відбулося чергове засідання науково-методичної ради РМК . Присутні розглянули питання:
- формування читацької компетентності учнів на уроках світової літератури;
- організація  атестації педагогічних  працівників закладів освіти району.
 В плані контролю розглянуто:
- стан викладання та рівень знань учнів з предмету «Захист Вітчизни»;
- розвиток творчих здібностей учнів на уроках образотворчого мистецтва
Учасники засідання обговорили питання  про участь педагогів у конкурсах «Учитель року-2015», «Педагогічний досвід освітян регіону-2015», та учнів у Всеукраїнських учнівських  олімпіадах з базових дисциплін.
   Затвердили програми гуртків.

... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: bogdanova | Дата: 16.10.2014

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Пошук