П`ятниця, 29.03.2024, 12:10
Вітаю Вас Гість | RSS

ВІДДІЛ ОСВІТИ НОВООДЕСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

">

Головна » 2015 » Квітень » 29 » Екологічний флеш-моб "Посади вишню – окрасу рідної землі"
16:31
Екологічний флеш-моб "Посади вишню – окрасу рідної землі"

       17 квітня 2015 року напередодні Дня довкілля зеленою хвилею промайнув обласний екологічний флеш-моб «Приєднайся до Дня довкілля – посади вишню – окрасу рідної землі». Флеш-моб є етапом обласного екологічного проекту створення «зелених класів» на Миколаївщині. Захід, ініційований кафедрою природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, відбувся під гаслом: «Із надією на мир!».

   Протягом квітня у Новоодеському районі вихованцями ДНЗ та ЗОШ висаджено 557 дерев вишні.

   Завзято садили вишні малюки, вихованці дошкільних закладів освіти Новоодеських ДНЗ №1,2,4, та Гур’ївського та Новопетрівського ДНЗ. У Новоодеських ДНЗ № 1, 4 проведено в групах заняття на тему «Вишневі сади – окраса української землі». Вихователі знайомили дітей з народними символами, традиціями , звичаями. Читали вірші про вишню, водили хороводи , відгадували загадки, слухали прислів’я та виконували пісні. Спільно з батьками закладено вишневий сад на території ДНЗ №4 та батьки підтримали акцію – кожна родина посадила своє родинне дерево.

У Себинській ЗОШ було проведено оголошення флеш-мобу на загальношкільній лінійці, а також роз’яснено правильність посадки саджанців вишні та догляду за ними. Учнями Новоодеської ЗОШ №2,3 посаджено вишневі алеї. Учні 6 класу Баловненської ЗОШ за активну участь у волонтерській роботі були нагороджені можливістю залишити на території школи пам’ять про себе, посадивши саджанці вишні. Вихованці Новопетрівського гуртка «Юні друзі природи» долучилися до участі в обласному екологічному проекті. У Кандибинській ЗОШ висадка саджанців вишні супроводжувалася номерами художньої самодіяльності (пісня «Вишеньки-черешеньки», декламування вірша Т.Г.Шевченка «Садок вишневий коло хати»). Учні пригадали рухливі ігри з елементами народної обрядовості. Естафету заходу підтримали учні, їх батьки та педагоги , техпрацівники Бузької, Костянтинівської та Підлісненської ЗОШ.

Висаджена вишня прикрашатиме подвір’я дитячих садочків, шкіл як символ надії на мирне, щасливе майбутнє в єдиній рідній вишневій Україні.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 797 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Пошук