Субота, 20.04.2024, 03:11
Вітаю Вас Гість | RSS

ВІДДІЛ ОСВІТИ НОВООДЕСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: bogdanova  
Форум » Test category » Мої сторінки в Інтернеті » Вплив комп'ютерних ігор на підсвідомість людини (Як впливають комп'ютерні ігри на підсвідомість людини)
Вплив комп'ютерних ігор на підсвідомість людини
bogdanovaДата: Середа, 05.03.2014, 15:16 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановні учасники форуму!
Пропонуємо до обговорення тему "Вплив комп'ютерних ігор на підсвідомість людини".
 
NastasiaДата: П`ятниця, 07.03.2014, 18:05 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Дуже мало знайдеться людей, які жодного разу не грали в комп'ютерні ігри. Усім відомо, що ігри, які містять елементи насильства, підвищують агресивність гравця в реальних життєвих ситуаціях. Крім того, комп'ютерні ігри можуть стати причиною незадоволеності справжнім життям. Особливо негативно вони впливають на вразливу дитячу психіку. Є, однак, ігри, які розвивають наше мислення, логіку. Вони, звичайно, не дуже популярні.
 
Ігор_СпіянДата: Середа, 12.03.2014, 16:01 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Компютерні ігри це дуже зараз популярно. Я зараз дивлюсь на себе і на підростаюче поо\коління, і по розвоідям батьків у нас дуже сумне дитинство. Ми ще застали , ті часи коли ми грали на вулиці зранку до вечора, коли грали в житті в реальному, а не в віртуальному. Ігри дуже псуються підсвідомість і зір, але як і говорила Настя, що бувають і корисні ігри, але вони не в моді. sad
 
AndreyДата: Середа, 12.03.2014, 22:36 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Згоден з Ігорем, це є дуже популярно насьогодні. І відео ігри мають дуже великий вплив на розум гравця. Багато молоді зараз страждає хворобою, як "Ігроманія". В першу чергу страждають ваші очі. Тому я раджу проводити свій вільний час на повітрі, а не граючи з друзями за компютером.
 
ДоликДата: Неділя, 16.03.2014, 20:33 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Серед численних існуючих зараз комп’ютерних технологій особливу увагу в контексті формування спеціальних впливів варто приділити масовим комп’ютерним іграм і сучасним комп'ютерним вірусам, що володіють функцією впливу на людину.

Впровадження в повсякденне життя комп’ютерів, поряд з користю, породжує ряд проблем, одна з яких – вплив на людину комп’ютерних ігор, використання яких апелює до однієї з її природних потреб – потреби грати. Процес гри в значній мірі сприяє підвищенню мотивація людини, а у випадку сильного залучення в неї, в корі й інших структурах головного мозку виникають вогнища застійного порушення. Цим вогнищам, як відомо, притаманна властивість «лійки Шеррингтона», коли раніше нейтральні подразники стають значимими і як би втягуються в процеси самопідтримки домінантного вогнища . За рахунок цього ефекту забезпечується не тільки здатність до посилення генералізованого мотиваційного процесу, але і можлива функціональна самоізоляція від мотивацій іншої модальності. У деяких випадках, для штучного підвищення мотивації до гри використовують спеціальний прийом: користувачу пропонується задача, що на перший погляд обіцяє легкий виграш, однак в остаточному підсумку «затягує» гравця, приводячи його до повного програшу.
 
IrunaДата: Вівторок, 18.03.2014, 18:32 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Комп'ютери стають все більш звичними не тільки в офісах і на виробництвах, а й у шкільних класах і навіть дитячих садах. Незліченні комп'ютерні ігри створилицілий світ віртуальних («здаються») образів, Яскраві картинки, динамічні ситуації і незвичайні герої приваблюють дитину. Світ цей немов підступний лабіринт: в нього легко ступити, але дуже важко знайти вихід. Дійсно, цей тип наркоманії багато в чому схожа іншим видам наркозалежності. Сьогодні дитина вже в 6-7 років починає освоювати комп'ютер, а в 8 - 9 років може всерйоз пристраститися до комп'ютерних ігор. Щоб зрозуміти, наскільки велика ця додаткове навантаження, треба знати, яке в цілому психічний стан сучасних малюків. Так, 7-річна дитина показує рівень інтелектуального розвитку 8-9-річну дитину. Збудливий дитина, як правило, має надвисокі творчі потреби. У 6-7 років дитина не в змозі розрізнити буденну і віртуальну реальність. У його свідомості вони часто переплітаються. 

Зупинити прихід комп'ютерної епохи неможливо, зменшити небезпеки, що підстерігають дитини перед екраном монітора, необхідно! Тому дуже важливо створити оптимальні умови для того, щоб перегляд телевізора або відеоігри не збільшували накопичилася за день стомлення, а сприяли відпочинку дітей.
 
AndrianaДата: Вівторок, 18.03.2014, 19:14 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Тривала робота за комп'ютером негативно позначається на багатьох функціях нашого організму: вищої нервової діяльності, ендокринної, імунної та репродуктивної системах, на зорі і кістково-м'язовому апараті людини ... Що це може означати для простої людини? Все що завгодно! Від зіпсованого зору до варикозного розширення вен на ногах. Чесно кажучи, все це Ви можете "заробити" і без комп'ютера, просто ведучи незбалансований спосіб життя. Комп'ютер є лише ще однією ланкою в тій ж ланцюга: недостатній відпочинок, малорухливий спосіб життя, неорганічно харчування.Перш за все необхідно відразу сказати, що мова йде про багатогодине сидіння за комп'ютером. Друге, ми маємо на увазі людей, які проводять свій час у чатах, форумах, за іграми, а не займаються роботою в інтернеті (збором інформації тощо). До речі, вони складають близько 90% від всіх "довгосидячих" в мережі. Звідси випливає третє положення: портрет цієї аудиторії. Власне він-то і є основна причина подібного проведення часу, з витікаючими з цього наслідками. Людям, які проживають своє життя в інтернеті часто необхідна соціальна підтримка, у них великі труднощі в спілкуванні, вони відчувають незадоволеність, низьку самооцінку, закомплексованість, сором'язливість і т.п. Всі ці проблеми "вирішує" Інтернет! Інтернет як ніби каже їм: "Ідіть у чат, представляєтеся ким завгодно, задовольняйте будь-які свої бажання і нічого не бійтеся!" І люди поспішають піти у безпечне для них середовище, ні до чого не зобов'язує життя.Ось які психологічні симптоми може почати відчувати людина, якщо він відноситься до групи ризику інтернет-залежних людей:

    * Хороше самопочуття або ейфорія за комп'ютером;
    * Неможливість зупинитися;
    * Збільшення кількості часу, проведеного за комп'ютером;
    * Нехтування сім'єю і друзями;
    * Відчуття порожнечі, депресії, роздратування не за комп'ютером;
    * Брехня роботодавцям або членам родини про свою діяльність;
    * Проблеми з роботою чи навчанням.

Небезпечними сигналами є також:

    * Нав'язливе прагнення постійно перевіряти електронну пошту;
    * Передчуття наступного сеансу он-лайн;
    * Збільшення часу, проведеного он-лайн;
    * Збільшення кількості грошей, витрачених он-лайн.
 
CandymalfoyДата: Вівторок, 18.03.2014, 22:53 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Впродовж останніх 30 років індустрія комп'ютерних ігор активно розвивається. Інтерактивні забави стали доступні всім.Комп'ютерні ігри поширилися повсюдно.З одного боку комп'ютерні  ігри є цікавою забавою, але існує і негативний вплив.  Численні дослідження показують, що ігри, особливо з насильницьким складом, роблять підлітків  більш агресивними.В наш час це є актуальною проблемою,нажаль...
 
Чельцов_МихайлоДата: Середа, 19.03.2014, 14:36 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Комп'ютерні ігри дуже популярні зараз.На мою думку людям слід менше грати в комп'ютерні ігри,а більше часу проводити на вулиці.Також батьки повинні вибирати ігри для своїх дітей персонально.На кожній грі батьки зможуть роздивитися вік,для кого предназначена ця гра.
 
AndrewДата: Середа, 19.03.2014, 14:53 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Комп'ютерні ігри,  дуже небезпечні в наш час, раджу батькам дивитися за вибором ігор ваших дітей! Вибирайте ігри на яких вказано точний вік вашої дитини, щоб ігри не так впливали на її психіку.
 
Олена_ВерлановаДата: Середа, 19.03.2014, 15:17 | Повідомлення # 11
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
На мою думку комп*ютери дуже впливають на підсвідомість людини.Є дуже багато ігор різного характеру які по різному впливають на людину.Ігри інтелектуального характеру-розвивають інтелект дитини,а є ігри які викликають агресію в людини ,а особливо у дитини.І на жаль ігри агресивного характеру дуже популярні.
 
ОлександрРиженкоДата: Середа, 19.03.2014, 15:22 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Рік у рік дедалі більше людей стають залежними від монітора .На мою думку залежність від комп'ютера стає все більшою, тому потрібно більше часу проводити на вулиці з друзями,адже це цікавіше ніж сидіти перед екраном.
 
WooperДата: Середа, 19.03.2014, 21:34 | Повідомлення # 13
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
На мою думку комп'ютерні ігри не приносять ніякої користі нашому здоров'ю вони тільки шкодять.Тому батьки повинні контролювати своїх дітей і не дозволяти їм на протязі довогого часу грати за комп'ютером.
Але не все ігри є такими шкідливими. Є звісно і ті що допомагають розвивати пам'ять і увагу але вони всеодно шкодять.Отже якщо ти хочеш бути здоровим краще піди на вулицю та позаймайся спортом.
 
Илья_БаланДата: Середа, 19.03.2014, 21:45 | Повідомлення # 14
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Якщо дорослі люди більш-менш усвідомлено роблять свій вибір, то діти часто стають заручниками способу життя своїх батьків. На жаль, крім підстерігає їх комп'ютероманові існує ряд інших побічних ефектів від довгого спілкування з комп'ютером. Діти швидко пристосовуються до навколишнього світу, і до світу комп'ютерів теж. Багато змін можна не помітити відразу, "неозброєним оком" (їх зможе визначити тільки досвідчений педагог чи психолог). Наприклад, це може позначатися на їх емоційному плані, може спостерігатися підвищена агресивність, спалахи насильства. Інше спостереження - діти перестають фантазувати, стають нездатними створювати власні візуальні образи, насилу узагальнюють і аналізують інформацію. Комп'ютер може стати причиною довготривалих порушень в області психічного та інтелектуального розвитку дітей. У так званого комп'ютерного покоління гірше працюють деякі види пам'яті, спостерігається емоційна незрілість, безвідповідальність.

Комп'ютер може стати другом або заклятим ворогом, може допомогти в біді, а може додати купу проблем, може допомогти знайти однодумців, а може призвести до самотності.
 
БартДата: Середа, 09.04.2014, 12:09 | Повідомлення # 15
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Віддаючи належну данину корисності та необхідності існування і застосування комп’ютерної техніки на службі у людини, тим не менше, серйозною проблемою нашого часу, епохи технічного прогресу та суцільної, всепроникаючої комп’ютеризації, є негативний психологічний і фізіологічний її вплив на стан здоров’я людей. Причому у поле дії подібного нездорового, негативного впливу в першу чергу підпадає молодь.

Ситуація особливо загострилась у теперішній час, із приходом XXI століття. Ми є свідками, а часто-густо й учасниками неприродного процесу, коли ігри, зокрема, комп’ютерні, займають важливу, якщо не головну роль у житті дитини, стають її єдиним змістом і сенсом.

На жаль, тим самим ми створюємо віртуальний світ, у якому зовсім не обов’язкова реальність. Люди взагалі, особливо молодь, звикли жити у примарному, вигаданому світі.

Але не треба забувати, що саме найдорожче, що об’єднує та згуртовує людей, — це людське спілкування. Першим чином, воно починається змолоду. Тому гру треба спрямовувати на реальність життя, на доросле майбутнє.

Коли батьки не бачать, що треба не тільки забавляти, але й духовно виховувати, з любов’ю загартовувати своїх нащадків, якщо не знають, у чому полягає моральне виховання, — це серйозна батьківська помилка. Вона приведе чи може привести з часом до сімейного розладу та інших негараздів. Або, ще гірше, до життєвої трагедії в майбутньому. Молода людина, наприклад, може психологічно зламатися перед життєвими труднощами, занурившись у наркотики.
 
Форум » Test category » Мої сторінки в Інтернеті » Вплив комп'ютерних ігор на підсвідомість людини (Як впливають комп'ютерні ігри на підсвідомість людини)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: